Op dinsdag 11 december om 20u. bij de Antwerpse Jazz Club

op de 2de verdieping van Den Bengel, Grote Markt 5, Antwerpen

Multi-mediavoordracht door Piet Van de Craen

Don Redman is een zeer grote naam in de jazzgeschiedenis. Hij is de eerste grote jazzarrangeur nog voor Duke Ellington, Benny Carter, Fletcher Henderson en Sy Oliver. Zijn bekendheid is echter omgekeerd evenredig met zijn belang. Toch worden zijn nummers nog geregeld uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld Gee Baby Ain’t I Good to You, Cherry of Chant of the Weed. De orkesten waarvan de naam onverbrekelijk verbonden is met Don Redman zijn die van de vroege Fletcher Henderson en van The McKinney’s Cotton Pickers. Maar belangstelling blijft. In 1972/1973 werd McKinney’s Band opnieuw bij elkaar gebracht door David Hutson. In 1984 gaat tenorsaxofonist George Kelly de studio in om een album gewijd aan Don Redmans muziek in te blikken en in 2018 publiceert de Franse Umlaut Big Band een uitstekend album met Redmans arrangementen. De pers praat daar nauwelijks over. De A.J.C. wel.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *