Op dinsdag 26 februari om 20u. in Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen:

Multimedia-voordracht door Willy Van de Velde

Filmavond in de AJC ! Meer bepaald de veel gelauwerde (Oscarnominatie, BAFTA , CESAR, etc.) documentaire ‘I am not your Negro‘ van Raoul Peck, vertrekkende van een tekst van James Baldwin. Wij die alle weken kunnen genieten van een uiting van de Afro-Amerikaanse cultuur, nl. de JAZZ, staan vanavond even stil om de situatie van de zwarte Amerikaan te bekijken. In verleden en toekomst. Is er beterschap en zijn er nog problemen ? Is er hier een rol weggelegd voor jazzmusici ? Deze film is een document dat zal beklijven en aan de ribben blijven plakken. U bent verwittigd ! De film heeft ook een interessante soundtrack en de rest van de avond wordt gevuld met passende muziek van jazztoppers. Een avond als géén ander !

Synopsis: In deze Belgische co-productie vertrekt Raoul Peck van een onafgewerkte roman van de Afro-Amerikaanse schrijver James Baldwin voor een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter. De tekst, geschreven in 1979, is helaas nog altijd heel actueel en bespreekt een racisme dat veel dieper geworteld is, een fundamenteel gevoel waarbij men de andere niet in zijn menselijkheid wil aanvaarden. De film is een treffend betoog op basis van archiefbeelden, filmfragmenten en actuele nieuwsbeelden die aan elkaar gepraat worden door de bezwerende stem van Samuel L. Jackson.,

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *