Op dinsdag 9 april om 20u. in Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen:

Multimedia-voordracht door Guy Van Looy

De stad New York was tijdens de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw een muzikale magneet voor vele Afro-Amerikaanse blues- en jazzmuzikanten.  Vanuit het diepe Zuiden migreerden ze naar de grootsteden, op zoek naar werk en hun muzikale droom en verbraken ze op die manier hun schakels met het zuiders racisme.  Het openen van nightspots, clubs, danstenten, bordelen en theaters deed de vraag naar entertainment meer en meer groeien.  Vocaliste Ella Johnson was in 1940 in New York om zich bij het orkest van haar broer Buddy Johnson te voegen, een band die bijzonder populair was in die dagen.  Ook de tenoristen Jimmy Griffin, Freddie Mitchell, Sam “The Man” Taylor, Big John Greer en Red Saunders waren niet weg te denken bij de vele studiosessies voor kleine onafhankelijke platenmerken.  Blues from Broadway schetst het boeiende muzikale verhaal van The Big Apple.  De vele obscure jazz en rhythm & bluesmuzikanten zorgen beslist voor een onvergetelijke avond.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *