Op dinsdag 07 mei om 20u. in Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen:

multimedia-voordracht door Piet Van de Craen.

Ter commemoratie van zijn 45-jarig overlijden in 2019 biedt de A.J.C. vijf afleveringen aan die een terugblik bieden op de rijk gevulde en invloedrijke carrière van Duke Ellington in sprongen van telkens een decennium via de jaren 1929, 1939, 1949, 1959 en 1969. Deze avond focust op 1929 dat in vele opzichten een sleuteljaar voor het orkest is. De bezetting neemt definitieve vormen aan met de komst van Johnny Hodges, het jaar daarvoor, en Cootie Williams. Het Ellingtonorkest verschijnt voor het eerst op film en het prestige van de band en zijn leider neemt toe o.a. dankzij de Cotton Club. Ook worden de eerste stappen gezet weg van de jungle style in de richting van swingende en originele bewerkingen die het volgende decennium kenmerken. Een heerlijke herontdekking van de vroege Duke Ellington.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *