Presentatie: Piet Van de Craen.

Op dinsdag 17 september om 20u. in Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen:

Ter gelegenheid van Duke Ellingtons 45 jarig overlijden commemoreert de A.J.C. hem met vijf afleveringen die telkens een jaar uit het leven van het orkest en zijn solisten belicht en dit met sprongen van telkens tien jaar. 1929 passeerde al de revue en nu is 1939 aan de beurt. Het jaar van de tweede Europese tournee, vele opnamen met kleine groepen Ellingtonians, de breuk met de manager van het eerste uur, Irving Mills en de ontdekking van de bassist Jimmie Blanton. Is 1939 een overgangsjaar naar de beroemde Blanton-Webster-jaren of is er meer aan de hand? Een avond die heel wat swingende perspectieven biedt!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *