Op dinsdag 3 september om 20u. in Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen:

Presentatie: Willy Van Achteren.

Dit programma kwam tot stand naar aanleiding van 75 jaar bevrijding van Antwerpen. Al in de jaren dertig was het al ‘swing’ dat de klok sloeg, aangevoerd door de vele grote Amerikaanse dansorkesten. En eind jaren veertig maakten swingorkesten en bigbands nog steeds de dienst uit. In 1940 waren de orkesten van o.a. Glenn Miller, Tommy Dorsey, Count Basie, Benny Goodman en Duke Ellington toonaangevend. In België hadden we Stan Brenders en Fud Candrix en in Nederland The Ramblers. In de oorlogsjaren kwamen ook de crooners aan bod zoals Dinah Shore en Frank Sinatra . In Engeland was Vera Lynn, de “Sweetheart of the Forces”. Ze dankte deze erenaam aan haar vele optredens voor Britse militairen, nabij de slagvelden tijdens de oorlog en onmiddellijk na de bevrijding in het vrije Duitsland, want ook tijdens de oorlogsjaren werd er gedanst. Herbeleef vanavond de tijd van toen mét beeld.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *