Op dinsdag 24 september om 20u. in Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen:

Presentatie: Guy Van Looy.

In “Chicago Bound” zingt gitarist Jimmy Rogers dat hij via Atlanta naar Memphis en St. Louis reisde om in Chicago te belanden.  Tijdens de jaren veertig ontmoette hij voor het eerst Muddy Waters in de Windy City en speelde ongeveer tien jaar in zijn band. Het grote muzikale avontuur in Chicago vormde Jimmy Rogers tot een uitstekend bluesgitarist en songwriter. Zijn opnamen voor Chess Records zijn legendarisch en tonen hem op zijn best.  Hij ontmoette belangrijke namen uit de Chicago blues, o.a. Little Walter, Memphis Minnie en Sonny Boy Williamson. Zijn overlijden op 19 december 1999 laat ons vandaag een zeer belangrijk gitarist uit de Chicago blues missen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *