Op dinsdag 8 oktober om 20u. in Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen:

Presentatie: Piet Van de Craen.

Vijf afleveringen over Duke Ellington ter commemoratie van zijn 45 jaar overlijden in sprongen van telkens 10 jaar is het programma. Vanavond zijn we beland in het jaar 1949. Het is een moeilijk jaar voor het orkest. Er is opnieuw een ‘recording ban’ waardoor het orkest slechts tweemaal de studio bezoekt in dat jaar. Gelukkig beschikken we over uitstekende radio-opnamen om het orkest in volle glorie aan het werk te horen! Ben Webster is terug en de ritmesectie wordt stevig in de hand gehouden door Wendell Marshall, de neef van Jimmie Blanton. De trompetsectie boogt op Ray Nance, Harold Baker en Al Killian als solisten en de trombones met Lawrence Brown, Tyree Glenn en Quentin Jackson is gewoon top. Het orkest maakt in die periode ook een film. 1949 betekent onverwachte fun en swing.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *