Op dinsdag 29 oktober om 20u. in Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen:

Presentatie: Frank Vermorgen.

Deze onstuimige pianist verdient in zijn eer te worden hersteld. Tijd om kennis te maken met Horace Silver, bestempeld als de fakkeldrager van de ‘churchy’ hardbop, maar deze man is veel meer dan dat: hij is in de eerste plaats een levendig, fantasievol en enthousiast artiest. Gefascineerd en geïnspireerd door de kunsten van Bud Powell en Thelonious Monk is deze pianist een gelukkige jazzmusicus, componist en baanbrekend muzikant die aan het begin staat van een evolutie die de avonturen van Herbie Hancock en Wayne Shorter zal beïnvloeden. Hij debuteert aan de zijde van Lester Young voordat hij Art Blakey ontmoet, waar hij 2 jaar mee samenwerkt alvorens zijn eigen kwintet op te richten. Hij maakt in bijna dertig jaar ongeveer 30 albums waar we u deze avond mee laten kennismaken – een te kort overzicht van de boeiende en baanbrekende loopbaan van deze man.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *