Op dinsdag 22 oktober om 20u. in Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen:

Presentatie: Guy Van Looy.

Indien we tijdens de jaren veertig zouden kunnen geluisterd hebben naar de band van Clarence Brown, dan hadden we kunnen vaststellen dat zijn sound ver verwijderd was van de perfectie van zijn muzikale voorbeelden, met name de orkesten van Lionel Hampton en Count Basie. De kracht en de grote vitaliteit van Clarence Brown zijn afkomstig van de sound van stampende bluespiano’s, de luidruchtige saxofoons, met vooraan het vindingrijke en onvoorspelbare gitaarspel van Clarence Brown. Het was de échte rhythm en blues, fundamenteel en begeerlijk, waarbij een jazzsetting hem muzikaal zeker niet onverschillig liet. ‘Pressure Cooker’ is daar een mooi voorbeeld van. Misschien benaderde hij het meest zijn eigen muzikaal ideaal wanneer hij begeleid werd door jazzmusici zoals Al Grey, Johnny Board, Wilmer Shakesliner, Ellis Bartee, Ray Johnson en de verduiveld goede pianist Paul Monday. Als violist vertoonde hij in zijn songs romantische trekjes en een zéér grote virtuositeit. Zijn bijzonder vakmanschap, timing, humor, frazerig én swing, zijn eigenschappen die tot zijn rijke muzikale tradities behoren. Hij houdt ons muzikaal steeds in zijn ban en doet ons telkens naar méér verlangen. Het is een avond waar je opnieuw muzikaal verwend wordt door een groot artiest: Clarence ‘Gatemouth’ Brown!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *