Op dinsdag 17 december om 20u. in Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen:

Presentatie: Piet Van de Craen.

Duke Ellington in 1959 is het vierde deel in een reeks van vijf waarin Ellingtons muziek en activiteiten decennium per decennium worden gevolgd. In 1959 beschikt Ellington opnieuw over een prachtorkest met een schitterende ritmesectie dat de meester inspireert. Hij wordt ook aangezocht door regisseur Otto Preminger om filmmuziek te schrijven voor Anatomy of a Murder met o.a. James Stewart, een leerrijke ervaring, zei Ellington hierover. Vanaf 1959 verschijnt hij ook regelmatig op de Amerikaanse televisie, er is de klassieke Europese toernee en niet minder dan zeven albums worden opgenomen waaronder Back To Back met stersolist Johnny Hodges. Van dit alles zijn er beelden. Ellington op zijn best.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *