Op dinsdag 14 januari om 20u. in Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen:

Presentatie: Piet Van de Craen.

1969 is een feestjaar. Ellington wordt geëerd in het Witte Huis met de hoogste burgerlijke onderscheiding die een Amerikaan kan bekomen, de Presidential Medal of Freedom, iets wat grote weerklank heeft in de zwarte samenleving. Het orkest maakt naast talrijke one-nighters en langere verblijven, twee tournees: een korte in de Caraïben en, een zeer uitgebreide, in het najaar, in Europa. Deze laatste wordt als zijn 70ste verjaardag tournee aangezien wat ook blijkt uit de gepubliceerde opnamen. Een opmerkelijke nieuwkomer is organist Wild Bill Davis die een nieuwe klankkleur aan het orkest toevoegt. Kleur en creativiteit. Twee sleutelwoorden van Ellington.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *