JAZZ at the PHILHARMONIC: de JATP concerten.

Op dinsdag 21 januari om 20u. in Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen:

Presentatie: Frank Vermorgen.

Het door Norman Granz bedachte concept “Jazz at the Philharmonic“ start in Los Angeles op 2 juli 1944.  De formule bestaat in de begintijd uit jamsessies met jazzgrootheden die met elkaar op het podium een muzikaal gevecht aangaan.  Vanaf 1952 toert “JATP” ook door Europa en de rest van de wereld. In de loop der jaren hebben er honderden concerten plaats met een enorme verscheidenheid aan stijlen en jazzmuzikanten – alle grootheden uit die periode kwamen aan bod.  Het allerlaatste concert heeft plaats in oktober 1983 in Tokyo.

Kom luisteren naar oa. Ray Brown, Benny Carter, Nat King Cole, Roy Eldridge, Ella Fitzgerald, Stan Getz, Dizzy Gillespie, Coleman Hawkins, Billie Holiday, Fats Navarro, Helen Humes, Flip Phillips (die aan al de concerten tussen 1946 en 1957 meedeed) en daarbuiten nog tientallen andere jazzhelden die op dit podium stonden.  Bigband, Swing, Bebop en prachtige solos

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *