Portraits in Blues, deel 94: LACY GIBSON

Op dinsdag 18 februari om 20u. in Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen:

Presentatie: Guy Van Looy.

Bluesgitarist en –zanger Lacy Gibson is afkomstig van Salisbury in North Carolina.  In 1948 reisde hij naar de Windy City waar de moderne Chicago-blues volop in ontwikkeling was.  Lacy Gibson’s gitaarspel klinkt zuiver, dynamisch en persoonlijk en werd sterk beïnvloed door Lefty Guitar Bates, Matthew Murphy, Wayne Bennett en T-Bone Walker.  Zijn goede vriend, bassist Milton Rector, introduceerde Lacy Gibson in de jazzwereld.  Omstreeks 1958 zou hij samengewerkt hebben met Duke Ellington, Count Basie en Earl Hines.  Het debuutalbum van Lacy Gibson, “I Wish I Had a Wishing Ring” verscheen op Sun Ra’s eigen El-Saturn platenlabel.  Op 1 oktober 1960 was Junior Wells in de studio voor de opname van oa. “Messin” With The Kid”, met als begeleider Lacy Gibson.  De jaren zeventig brachten hem in de het goede gezelschap van grote bluesmuzikanten zoals Son Seals, Sunnyland Slim, Fred Below, Lee Jackson, Otis Rush en vele anderen.  Ook Ray Charles beïnvloedde Lacy Gibson.  Luistert u maar even naar zijn respectvolle en prachtige vertolking van “Drown In My Own Tears”.  Lacy Gibson is ook een groot gitarist die telkens opnieuw muzikaal verrast.  Wie van goede, moderne Chicago-blues houdt mag deze bijzondere avond zeker niet missen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *