“Live” multimedia voordracht: HAL “CORNBREAD” SINGER en JIMMY “NIGHT TRAIN” FORREST: 100!

Presentatie: Piet Van de Craen.

Op dinsdag 13 oktober om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt 5, Antwerpen.

Harold Singer en Jimmy Forrest hebben veel gemeen. Op enkele maanden na zijn ze even oud, beiden begonnen hun carrière bij de territory bands, beiden speelden korte tijd bij Ellington en hadden kort daarna een hit beet, waaraan ze hun bijnaam danken en waarna ze met een kleine groep op tournee gaan. Beiden beroepen zich op Don Byas als groot voorbeeld. Maar vanaf 1965 vestigt Singer zich in Europa, terwijl de tweede helft van de jaren zestig Forrest onzichtbaar blijft tot hij door Count Basie wordt aangeworven. Dit is een terugblik op beide grote saxofonisten ter ere van hun honderdste geboortejaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *