Portraits in Blues 96; The Life and Times of HOWLIN’ WOLF, deel 5: Joy To My Soul …

Multimedia voordracht op dinsdag 29 juni op de 2de verdieping van DEN BENGEL, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Guy Van Looy.

Na zijn ontslag uit het leger verhuist Howlin’ Wolf met Lillie Crudup naar Sycamore Street in Lebanon, Tennesee. Label-eigenaar Joe Bihari vliegt van Los Angeles naar West Memphis om de eerste platensessies van Howlin’ Wolf voor zijn RPM-label op te nemen, met de hulp van een zeer jong pianist: Ike Turner. Met zijn hypnotiserende stem en zijn ruige sound uit de Delta, zong Wolf de sterren uit de hemel en deed hij de bluesclubs van Memphis daveren op hun grondvesten. De blues was een constante in het leven van Howlin’ Wolf, die meestal te voet door de katoengordel reisde: van Tunica tot Dundee, Lula, Clarksdale en zo terug naar Robinsonville, dat was zijn thuis en de plaats waar hij steeds van vertrok. In ‘Crying At Daybreak’ bv. heeft het subtiele echo-effect op Wolf zijn stem iets spookachtigs, dat als een locomotief oprijst uit de nacht en waarbij vuurgensters en stoom uit zijn schoorsteen vliegen. Howlin’ Wolf was een imposant bluesman, die ons ook vanavond op een magische manier zal betoveren!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *