Portraits in Blues 97: JUNIOR PARKER, deel 1: A Lost Soul from Memphis ….

Multimedia voordracht op dinsdag 27 juli op de 2de verdieping van DEN BENGEL, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Guy Van Looy.

Goktenten, straatprostitutie en variététheaters gaven in de jaren dertig aan Beale Street een bruisend nachtleven. Jugbands speelden op straat allerlei muziekstijlen, traden op in ruige tenten en op picknicks die door blanken werden georganiseerd. Vijfentwintig jaar later zette Elvis Presley ‘Mystery Train’ op plaat, een song die hij schatplichtig was aan de jonge Little Junior Herman Parker. Zijn eerste opnamesessie maakt Parker voor Modern Records. Nadien wordt hij binnengeloodst in de Sun Studios. Hij leert mondharmonica spelen van Sonny Boy Williamson en wordt in Chicago af en toe ingehuurd door Howlin’ Wolf. In de jaren vijftig musiceren de gitaristen Pat Hare en FloydMurphy in zijn combo. Junior Parker groeide op in een ruige biotoop van West-Memphis en kende nadien succes, samen met de Duke-Peacock artiesten Johnny Ace, Big Mama Thornton en Bobby ‘Blue’ Bland. De jaren zeventig brachten hem in het goede gezelschap van organist Jimmy McGriff Junior. Parkerheeft een zachte muzikale stijl en zelfvertrouwen, een beheerste en ongedwongen frazering op de mondharmonica, met zekerheid opgebouwd uit jarenlange ervaring waarmee hij de blues en rhythm en blues vertolkt. Wie zeer aandachtig naar zijn songs luistert, geraakt in de greep van een boeiend én fascinerend artiest. Va**navond maakt u kennis met A Lost Soul From Memphis!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *