SATCHMO FOREVER! Aflevering IV.

LOUIS ARMSTRONG and the BLUES SINGERS.

Presentatie: Frank Vermorgen.

Op dinsdag 30 november om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Louis Armstrong komt begin de jaren twintig naar Chicago op uitnodiging van King Oliver bij wie hij aan het werk gaat en de populairste man van de stad wordt. Hij wordt gevraagd om met kleine ensembles blueszangeressen te gaan begeleiden en waar hij dus als solist minder uit de verf komt. Hij wordt hier bijgestaan door muzikanten uit de bands van King Oliver, Fletcher Henderson en Clarence Williams. Er worden tussen 1924 en begin de jaren dertig een groot aantal opnamen gerealiseerd met vele bekende en minder bekende godinnen uit de blueswereld in Chicago en New York. We sommen hier enkele namen op: Bertha ‘Chippie’ Hill, Blanche Calloway, Hociel Thomas, Sippie Wallace, Victoria Spivey, Ma Rainey, Alberta Hunter, Eva Taylor, Virginia Liston en dan de twee allergrootste namen uit de bluesgeschiedenis: Bessie Smith en Billie Holiday. Genoeg materiaal dus om er een boeiende avond van te maken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *