Hard Bop Brothers SONNY CLARK & JACKIE MCLEAN.

Presentatie: Frank Vermorgen.

Multimedia presentatie op dinsdag 8 februari om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Hard Bop vermengt invloeden uit Rhythm&Blues, Gospel en de Blues en dit vooral in de saxofoon- en pianopartijen.  De Amerikaanse auteur David H. Rosenthal stelde in zijn boek Hard Bop dat het genre zich grotendeels op natuurlijke wijze ontwikkelde in de generatie Afro-Amerikaanse muzikanten die opgroeiden in de periode waarin Bop de dominante vorm van de Zwarte Amerikaanse jazz werd.  Sonny Clark en Jackie McLean zijn sprekende voorbeelden van deze ontwikkeling in de jazzgeschiedenis van de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw, jongens die er ‘hard’ tegenaan gaan, maar de mooie melodieuze lijnen niet schuwen in hun swingende improvisaties.  Kom ze mee ontdekken!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *