Jazz Giant ROY ELDRIDGE, deel 1.

Presentatie: Marc Vanistendael.

Multimedia presentatie op dinsdag 15 februari om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Roy Eldridge, trompettist, bandleider, zanger en Armstrong adept. Eldridge heeft al snel in de gaten dat hij de dominante trompetstijl van zijn grote voorbeeld niet kan evenaren.  Hij ontwikkelt een eigen stijl gebaseerd op technische beheersing van zijn instrument, het gebruik van verfijnde harmonie, een opmerkelijke ritmische intuïtie en virtuoos solowerk.  Zijn carrière overbrugt een periode van meer dan 50 jaar. Teveel om in één avond te belichten.  We delen daarom het overzicht van één van de grote jazztrompettisten op in 2 delen.  Laat deze knaller niet aan je voorbijgaan!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *