In de ‘centennial’ reeks: Tenorsaxofonisten George ‘Big Nick’ Nicholas, Floyd ‘Candy’ Johnson en David ‘Bubba’ Brooks.

Presentatie: Piet Van de Craen.

Multimedia voordracht op dinsdag 8 maart om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Roem is even onvoorspelbaar als vergankelijk. Waarom de ene beroemd wordt en de andere niet is niet op voorhand te voorspellen. ‘Big Nick’ Nicholas, ‘Candy’ Johnson en ‘Bubba’ Brooks zijn drie tenorsaxofonisten geboren in 2022, meesters op hun instrument. Ze speelden bij prestigieuze orkesten en hadden een uitstekende reputatie bij hun collega’s maar hun namen hebben nooit weerklank gevonden bij een groot publiek. Honderd jaar later worden ze door de A.J.C. naar het voorplan getild. Meer dan terecht, zo zal blijken. Verrassende en veelal onbekende muziek maar swing verzekerd.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *