Black Lives Matter & Jazz & The Civil Rights Movement.

Presentatie: Willy Van de Velde.

Multimedia voordracht op dinsdag 15 maart om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Insteek: Leven we in een ‘Wonderful World’ ? Waarschijnlijk niet, maar waarom zong Louis Armstrong er dan over ?  Ik vroeg mij een tijdje geleden af waarom jazzmusici zich niet méér mengden in de strijd om de burgerrechten terwijl er – zo leek mij – meer inbreng was van blanke, zelfs Joodse musici (denk bvb. aan Bob Dylan, Randy Newman, e.a.).  Bij nader inzicht was dat een vergissing. Veel meer grote jazzmusici hebben, elk op hun manier, actie ondernomen of een standpunt ingenomen, ook Louis Armstrong.  En daar gaat deze avond over.  Maar wees gerust: het wordt geen politiek manifest. De helft van de gespeelde nummers zal ‘echte jazz’ zijn of zelfs populairdere muziek, want straf en raar is het dat sommige jazzliefhebbers de kwaliteiten van deze muziek met een boodschap niet hoog inschatten.  Ook daar gaat deze avond over: ook deze muziek naar waarde schatten.  Dus aarzel niet en kom af!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *