Milt Buckners ‘Midnight Slows’ en andere kleinoden.

Presentatie: Ronny Schoenmaeckers.

Multimedia voordracht op dinsdag 1 maart om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Op 1 februari heeft de AJC opnieuw de deuren van haar clublokaal geopend op de Grote Markt. Sindsdien heeft U, zoals gewoonlijk, hoogstaande platenavonden gekregen over diverse onderwerpen zoals de toekomst van de jazz, (nog) meer weetjes over blues, en de carrière van een van de beste trompettisten. Na vier weken van dat alles dachten wij dat het tijd was voor een meer luchtig programma, voor een programma dus over Milt Buckner’s Midnight Slows. Zoals de titel suggereert, een platenavond met eerder ‘zwoele’ muziek. Dit betekent evenwel niet een programma zonder goede muziek – dat kan ook niet anders met topmusici als daar zijn Milt Buckner, Buddy Tate en Jo Jones. Maar om te vermijden dat U eventueel toch zou inslapen of dat die lege stoel naast u waarop uw geliefde partner had moeten zitten u ondraaglijk wordt, hebben wij gezorgd, ook om aan te tonen dat intimistische muziek samengaat met échte jazz, voor wat meer ‘ruige’, ‘swingende’ jazz (dat zijn die zgn. ‘kleinoden’ waarnaar wordt verwezen in de titel). Geniet ervan!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *