ART BLAKEY, The Godfather of Hard Bop.

Presentatie: Frank Vermorgen.

Multimedia voordracht op dinsdag 5 april om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Van 1954 tot het einde van zijn leven was drummer Art Blakey de leider en bezieler van de Jazz Messengers. Van bij het ontstaan van zijn kwintet was hij een van de gangmakers van de hard bop samen met Miles Davis, John Coltrane, en het Max Roach / Clifford Brown kwintet. Zowat alle jonge musici die in de loop van de volgende drie decennia op het voorplan komen waren op het een of andere moment lid van de Messengers. We horen Art Blakey deze avond als sideman bij Billy Eckstine, Fats Navarro, Sonny Stitt en Earl ‘Bud’ Powell, maar ook in volle glorie samen met zijn Messengers en monumenten als Lee Morgan, Benny Golson , Bobby Timmons, McCoy Tyner en Curtis Fuller. Kom kijken en mee boppen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *