Portraits in Blues 105: Guitar Stars & Vocalists.

Presentatie: Guy Van Looy.

Multimedia voordracht op dinsdag 26 april om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Aangemeerd langs de oevers van de Mississippi ligt de stad Memphis.  In de jaren twintig van de vorige eeuw waren rondreizende bluesmuzikanten als Memphis Minnie, The Memphis Jugband, Frank Stokes en Sleepy John Estes erg populair.  Na de tweede wereldoorlog zag het muzikale beeld van Memphis er anders uit.  Howlin’ Wolf, Ike Turner en B.B. King speelden vanaf dan in Beale Street en werden binnengeloodst in de studio’s van Sam Phillips.  Minder gekende vocalisten zoals Big Lucky Carter, Amos Patton en Donald Hines trekken vanavond onze aandacht.  Uitstekende gitaristen als John Littlejohn, Bobby Parker en Wayne Bennett kleuren ook het bluespalet.  De samenwerking van gitarist Lefty Bates met o.a. John Lee Hooker en Jimmy Reed maakt van deze Portraits in Blues een uitzonderlijke avond!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *