TYREE GLENN.

Presentatie: Piet Van de Craen.

Multimedia voordracht op dinsdag 19 april om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Slechts een handvol muzikanten kan bogen op een carrière die liep langs Ethel Waters, Benny Carter, Cab Calloway, Don Redman, Duke Ellington en Louis Armstrong. Trombonist-vibrafonist Tyree Glenn deed het allemaal en was, naast de enige leerling van ‘Tricky Sam’ Nanton, ook een gesmaakte humorvolle performer die tussendoor eigen groepen leidde. Toch vinden we Tyree Glenns naam amper terug in de werken van Stanley Dance en anderen. De A.J.C. verhelpt aan dit euvel. Swing, humor, klasrijke expressieve soli en multi-inzetbaar. Tyree wie? Tyree Glenn!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *