De wereld van BOB WILBER

Presentatie: Piet Van de Craen.

Multimedia voordracht op dinsdag 10 mei om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Multi-instrumentalistist, arrangeur en componist Bob Wilber (1928-2019) is een groot bewonderaar van de meest prestigieuze jazzmuzikanten van de twintigste eeuw. Zijn idolen zijn Louis Armstrong, Sidney Bechet, van wie hij les krijgt, en Johnny Hodges. Ook Benny Goodman draagt zijn waardering weg. Hij is bezeten door de muziek van ‘King’ Oliver en Louis Armstrong. Wilber is ook een prima arrangeur en werkt als dusdanig mee aan de film Cotton Club in 1984. Later werkt hij samen met Wynton Marsalis. Zijn boek Music Was Not Enough levert fascinerende inzichten in de muziekwereld. Een smulavond bijgevolg.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *