JAZZ WOMEN: De vergeten vrouwen van de Jazz. Deel 1: “My Sax is a sex symbol”.

Presentatie: Frank Vermorgen.

Multimedia voordracht op dinsdag 24 mei om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Kunnen vrouwen Jazz spelen ? Het was een vraag in het magazine Down Beat in 1942. De grote zangeressen Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan kent iedereen natuurlijk, maar daarbuiten lijkt Jazz vaak een mannenclubje. Auteur Sherrie Tucker deed historisch onderzoek naar vrouwen in de Jazz en kwam tot de conclusie dat vrouwen vanaf het ontstaan van de Jazz betrokken waren in de jazzrevolutie. Vrouwen hebben altijd Jazz gespeeld op elk instrument en in elke mogelijke stijl. Op twee avonden gaan we verder in op dit vrij onbekend terrein. Deel 1 heeft als titel “My Sax is a sex symbol” en gaat over muzikanten actief op blaas- en andere instrumenten – geen pianisten – die komen aan bod in de tweede avond “The Ladies at the Keyboard”. Zowel zwarte als blanke muzikanten waren actief als solist of als lid van grotere orkesten. Wie zou geen kennis willen maken met Dolly Jones, Billie Rogers, Ina Ray Hutton, Melba Liston, Viviane Garry, Mary Osborne, Adele Girard, Valaida Snow, Kathleen Stobart of Clora Bryant!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *