Presentatie: Guy Van Looy.

Multimedia voordracht op dinsdag 5 juli om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Tijdens de ontwikkeling van de West Coast blues was de traditie van de Texas blues geografisch en muzikaal zeer belangrijk. Vanaf 1945 tot aan het begin van de jaren zestig was er een grote instroom in Californië van blues- en R&B artiesten. Percy Mayfield, Johnny Otis, Maxwell Davis, Johnny Heartsman, Chuck Norris, Jack McVea en Sam Cooke kregen vanaf dan kansen om plaatopnamen te maken voor kleine, onafhandelijke platenlabels. Vanavond krijgt u de West Coast blues in zijn sociale context aangeboden, met al zijn muzikale facetten. Vooral veel onbekend talent dat schittert als een diamant binnen de AJC. Een avond om niet te missen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *