Presentatie: Ronny Schoenmaeckers.

Multimedia voordracht op dinsdag 7 juni om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Enkele tijd terug is tijdens een platenavond de suggestie geopperd dat zou worden teruggeblikt op de oorsprong en historiek van de Jazz alsmede op zijn maatschappelijke betekenis in het algemeen en in het bijzonder voor de Afro-Amerikaan (dit laatste heb ik er zelf aan toegevoegd, maar sinds de recente, en blijkbar succesvolle, platenavond van onze vriend Willy Van de Velde mogen wij ervan uitgaan dat ook hiervoor belangstelling bestaat.) Een enkele platenavond is uiteraard niet voldoende. Er is daarom besloten voor een cyclus met als titel “Van gisteren naar nu”. Het precieze aantal afleveringen is vooralsnog onbekend maar het zou een lange cyclus kunnen worden. De eerste twee afleveringen zullen telkens een overzicht omvatten. Het overzicht – dat dus wordt verspreid over twee afleveringen – moet toelaten de verschillende thema’s te onderkennen die wat meer aandacht verdienen, en die dan het onderwerp zullen zijn van telkens een specifieke aflevering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *