Portraits in Blues 111: Bobby “Blue” Bland, deel 1: The Soul of the Man.

Presentatie: Guy Van Looy.

Multimedia voordracht op dinsdag 27 september om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Bobby ‘Blue’ Bland zijn betoverende zangstijl, zijn live optredens en zijn jarenlange vriendschap met B.B. King, hielpen de blues te verdrijven uit stoffige schuren van de Delta en hem tot in de clubs te brengen van de voorsteden van o.a. Chicago en zijn gerenomeerde theaters. Toen de vijftienjarige Robert Bland voor het eerst door Beale Street wandelde, vond hij een stad van hoop vervuld, maar ook met rassensegregatie en de muziek die Amerika zou veranderen. ‘Het was de ‘Hot Spot’ voor mensen die écht van muziek hielden en een eiland vol met begrip, midden in een oceaan van vooroordelen’, zei B.B. King daarover. Bobby ‘Blue’ Bland maakte deel uit van The Beale Streeters, die in Memphis gedurende de jaren vijftig een nieuwe, elektrisch versterkte bluesstijl smeedden. Zij combineerden elementen van de deltablues, zuiderse gospel, big-band jazz en countrymuziek. In 1957 was ‘Farther Up The Road’ een grote hit voor Bobby ‘Blue’ Bland. Vanaf dan scoorde hij hit na hit en plaatste daarmee meer dan zestig songs op de rhythm&blueslijsten van de jaren zestig, zeventig en tachtig. Bobby ‘Blue’ Bland leert ons hoe je een muzieknoot benadert en wat fraseren betekent. Zijn stijl is uniek, hartverwarmend en overtuigt zowel blues- als jazzliefhebbers!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *