In de centennial reeeks: FRANK WESS en JOE NEWMAN.

Presentatie: Piet Van de Craen.

Multimedia voordracht op dinsdag 18 oktober om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Tenorsaxofonist Frank Wess en trompettist Joe Newman zijn allebei in 1922 geboren. Ze verwerven een vaste plaats in het Basie orkest in het begin van de jaren vijftig en vestigen snel hun naam als solist, en in het geval van Wess, ook als arrangeur. Wess speelt tenor, alt en fluit en Newman is een krachtige swingman met power, drive en persoonlijkheid. Beiden behoren tot de zgn. midgets in het orkest en werken ook buiten de band vaak samen. We volgen hun carrière op de voet samen en individueel. Hun namen zijn pronkstukken van de jazzmuziek van de tweede helft van de XXste eeuw.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *