Portraits in Blues 112: Walter ‘Shakey’ Horton, deel 2: Hard hearted woman.

Presentatie: Guy Van Looy.

Multimedia voordracht op dinsdag 25 oktober om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Big Walter ‘Shakey’ Horton is één van de meest inventieve en melodisch vruchtbare muzikanten van de na-oorlogse moderne Chicagoblues. De onmerkbare overgang van zijn persoonlijkheid in zijn songs wordt onmiddellijk doorgegeven vanwege zijn aangeboren muzikaal talent, dat je ontroert en meeneemt binnen hun ritmes en muzikale nuances door zijn groot inlevingsvermogen. Op 13 januari 1964 had Walter Horton West-Memphis reeds dertien jaar achter zich gelaten en verbleef nu in Chicago. In datzelfde jaar kon hij onder eigen naam zijn eerste album opnemen, ‘The Soul Of Bluesharmonica’. Koko Taylor, Robert Nighthawk, Buddy Guy, Johnny Young, Big Mama Thornton en Johnny Shines zijn slechts enkele namen die begeleid werden door de legendarische Walter Horton. Hoe gedreven en homogeen klinkt bijvoorbeeld ‘One More Time’ met die lange genuanceerde akkoorden van Walter Horton, de swing en ritmiek van drummer Clifton James en bassist Andrew Stephenson. De stad Chicago, zelfs door sneeuw geteisterd, was voor hem een thuisbasis geworden. In de opnamestudio kon Walter Horton zijn instrument opwarmen in zijn handpalmen en zijn blues vanuit zijn hart vertolken. De blues die zijn pijn in zijn hart kon verzachten en waarmee Big Walter Horton bijdroeg aan die voortreffelijke na-oorlogse moderne Chicagoblues!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *