Portraits in Blues 113: HOWLIN’ WOLF, deel 8: Shake it for me …

Presentatie: Guy Van Looy.

Multimedia voordracht op dinsdag 15 november om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Na zijn aankomst in 1954 in het oude Chicago, werd Howlin’ Wolf een begrip van de na-oorlogse moderne Chicagoblues. Zijn charismatische verschijning en zijn onsterfelijke songs nemen ons vanavond opnieuw mee door zijn turbulent leven. Zijn psychologisch en sociaal portret tonen ons Chester Burnett als een indringend bluesvertolker, waarvan o.a. ‘Moanin’ At Midnight’ tot één van de meest klassieke bluessong van alle tijden behoort. Gitarist Willie Johnson speelde de sterren uit de hemel en Howlin’ Wolf kreeg vanaf dan van overal aanbiedingen om op te treden. In de bluesclubs van Chicago deed hij de grondvesten daveren en de mensen dansen. Howlin’ Wolf leek op een muzikale sjamaan, die de kleine podia vulde met zijn 300 pounds of joy. Voor meer dan twintig jaar zou hij in de Windy City de muzikale concurrent blijven van de legendarische Muddy Waters!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *