Saxofonist LUCKY THOMPSON, The Talking Tenor.

Presentatie: Frank Vermorgen.

Multimedia voordracht op dinsdag 22 november om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Deze minder bekende jazzfiguur hoort thuis in de top tien van de tenorsaxofonisten naast Ben Webster, Coleman Hawkins, Lester Young en zijn grote voorbeeld Don Byas. Tussen 1944 en 1950 had hij al meer dan 300 opnamen op zijn naam staan en dit samen met groten in de jazzwereld zoals Count Basie, Charlie Parker, Miles Davis, Dizzy Gillespie en Lionel Hampton. In 1947 wordt hij door het Esquire Magazine de meest beloftevolle jazzfiguur van het jaar genoemd. The Talking Tenors zijn Don Byas, Coleman Hawkins en Lucky Thompson. Ze begeleiden, begrijpen en spreken de taal van de bluesvertolkers. Thompson toerde de ganse wereld rond en verbleef een lange tijd in Europa waar hij de waardering kreeg die hij verdiende. We belichten de loopbaan van deze wonderbaarlijke saxofonist over een periode van bijna dertig jaar, tussen 1944 en 1972.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *