Presentatie: Ronny Schoenmaeckers.

Multimedia voordracht op dinsdag 13 december om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Dit wordt het tweede Deel van de derde Aflevering in de cyclus VAN VROEGER NAAR NU, waarin wordt teruggekeken naar de eerste jazzopnames, zijnde deze gemaakt in de jaren 1920. Zij die het eerste Deel hebben geapprecieerd, zullen ook volop genieten van dit tweede Deel. Wij starten het programma waarmee het eerste Deel is geëindigd: met opnames van blueszangeressen. Dan volgen opnames van Kid Ory en van Jelly Roll Morton, en nogmaals opnames van King Oliver’s Creole Jazz Band (deze maal mèt Louis Armstrong), om ten slotte te eindigen met enkele opnames van ‘stride’ pianisten en met opnames van de eerste ‘big bands’. Zoals Deel Een wordt het opnieuw een gevarieerd programma.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *