At NEWPORT.

Presentatie: Ronny Schoenmaeckers.

Multimedia voordracht op dinsdag 7 februari om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Om het nieuwe jaar te starten (ik weet het, het is al februari, maar voor ondergetekende was het onmogelijk om een platenavond vroeger te verzorgen), geen extra Aflevering van de cyclus Van Vroeger Naar Nu, maar een ‘special’: At Newport. Misschien niet écht een ‘special’ omdat het Newport Jazz Festival door de meesten onder u gekend is, maar het loonde wel de moeite, vonden wij toch, om eens terug te blikken op enkele iconische concerten. Het meest iconische concert is uiteraard dat van Duke Ellington uit 1956 (spoiler! Wij zullen desondanks niet terugkomen op de legendarische solo-beurt van Paul Gonsalves, met een duurtijd van 14 min. is dit niet haalbaar). Maar er zal wel aandacht zijn – wat had u gedacht? – voor het concert van Count Basie uit 1957, alsook voor, wij vermoeden toch, het minder bekende concert van Ray Charles uit 1958 (aangevuld met videobeelden van zijn concert in Antibes uit 1961). En er zal veel aandacht gaan naar het concert van Lionel Hampton uit 1967, ook gekend als Newport Uproar! (een erg gepaste omschrijving, en dus ook een must voor elke jazzliefhebber). Veel ambiance dus, gebracht door een schare van Alumni.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *