Rond trompettist DOC CHEATHAM n.a.v. zijn boek ‘I Guess I’ll Get The Papers And Go Home, The Life Of Doc Cheatham’.

Presentatie: Frank Vermorgen.

Multimedia voordracht op dinsdag 21 februari om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Adolphus ‘Doc’ Cheatham is een geniaal trompettist die een unieke plaats heeft in de jazzgeschiedenis. Zijn carrière beslaat een periode van meer dan zeventig jaar. In zijn autobiografie vertelt hij over de muzikanten waar hij mee heeft gewerkt. Zijn eerste opnamen dateren van 1926 met Ma Rainey. Verder zijn daar Teddy Wilson, Benny Carter, Eddie Heywood, Billie Holiday, Count Basie, Jimmy Rushing, ‘Shorty’ Baker en Benny Goodman. Zijn laatste album realiseert hij in 1996 met de New Orleans trompettist Nicholas Payton. Hij is dan 91. Met zijn zachte trompetstijl refereert hij naar Louis Armstrong en Joe Smith. Hij wil niet zomaar de kracht van de trompet exploiteren maar wel het melodische en het elegante aspect ervan benadrukken. Bovendien was hij een begenadigd jazz zanger. Laat u verwennen met unieke foto’s, filmfragmenten en een massa boeiende muziek.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *