OLIVER JACKSON: op- en geherwaardeerd.

Presentatie: Piet Van de Craen.

Multimedia voordracht op dinsdag 7 maart om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Oliver Jackson is een van de grootste jazzdrummers van zijn generatie. Toch slaagt zijn neef erin, drummer Ali Jackson, Jr. die alles van Oliver heeft geleerd, Oliver niet te vermelden als een van zijn inspiratiebronnen op zijn website. Vandaar deze causerie, bedoeld als rechtzetting om wat door de geschiedschrijving en andere bronnen als verkeerd, onvolledig of helemaal niet wordt vermeld. Op het menu: Charlie Shavers, Ray Bryant, Buck Clayton, Earl Hines, Illinois Jacquet, Cliff Smalls, Percy France… Elegante swing in de drumtraditie van Jo Jones.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *