Presentatie: Guy Van Looy.

Multimedia voordracht op dinsdag 28 maart om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Black Bottom was tijdens de jaren twintig tot eind jaren vijftig het ghetto van Detroit en de bron voor het ontstaan van de Detroit blues. John Lee Hooker, Bobo Jenkins, Eddie Burns en Eddie Kirkland waren exponenten van die bluescène. Paradise Valley, aan de oostkant van de stad Detroit gelegen, werd bekend door het ontstaan van nachtclubs. Hastings Street en St-Antoine Street waren het commercieel kloppend hart, waar alle uren van de nacht, goed uitgedoste bezoekers klanten waren van clubs, cabarets en bordelen. De jaren veertig brachten een grotere instroom van Afro-Amerikanen die het muzikale beeld drastisch veranderden. Johnnie Bassett behoorde tot die generatie van bluesgitaristen en werd terecht ‘The Gentleman Of The Blues’ genoemd. J.T. Fowler, Todd Rhodes en de gitaristen Johnnie Moore, Billy Butler en B.B. King waren voor Johnnie Bassett de belangrijkste muzikale invloeden. Hij sprak met bewondering over Percy Mayfield en stond onverwacht op het podium aan de zijde van Dinah Washington in de exclusieve nachtclub The Farlic. Zijn relativeringsvermogen, zijn grote humor en zijn uitzonderlijk talent om blues én jazz te vertolken, maken hem tot een zeer belangrijk gitarist. Hij zal u daar zélf van overtuigen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *