Presentatie: Willy Van de Velde.

Multimedia voordracht op dinsdag 4 april om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

In de jazzmuziek zijn bassisten een belangrijke bindende factor. Meestal samen met de jazzdrummer vormt de jazzbassist de stabiele basis waarop de rest van de muzikanten hun improvisaties en hun talent kunnen tonen. Maar daarmee is niet gezegd dat jazzbassisten niet beschikken over bijzondere kwaliteiten. Sterker nog: een aantal van de spelers van de – vaak staande – bas zijn legendarisch geworden door hun uitzonderlijk talent.

Belgische bassisten hebben een goede reputatie in de Europese jazz. Denken we maar aan Benoît Quersin, Jean Warland, Paul Dubois en Roger Van Haverbeke. Zij traden op in gans Europa en zorgden voor de begeleiding van de grootste jazzfiguren. Maar ook de jongere generatie mag niet onderschat worden. Maar die namen ga ik hier nog niet prijsgeven. Het grote positieve van deze avond is dat basspelers niet alléén spelen (meestal toch niet) en dat daardoor een grote variatie van stijlen aan bod kan komen. Het gaat hier niet over basgitaren, dat is een andere afdeling. De gekozen nummers geven natuurlijk de bassist  een voorname rol als solist of in de begeleiding. Een avond met veel beeld en verrassingen ! En zoals het eerste nummer zegt: ‘We Are All About That Bass !!!!’

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *