Presentatie: Ronny Schoenmaeckers.

Multimedia voordracht op dinsdag 11 april om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Hoofddoel van de cyclus Van Vroeger Naar Nu is de verschillende invloeden en ervaringen te onderkennen die de ‘huidige’ jazz hebben beïnvloed, of anders gezegd: het onderkennen van de evolutie in de jazz, in het algemeen, maar ook van een specifiek orkest of muzikant. Enkele tijd terug, naar aanleiding van een A.J.C. multimedia-avond – zoals tegenwoordig moet worden gerefereerd naar de A.J.C. platenavonden – is vooropgesteld dat het Count Basie orkest hiervoor een uitstekend voorwerp moest zijn. Niet alleen wegens zijn langdurig bestaan – samen met dat van Ellington heeft het orkest van Basie een decennialang bestaan gekend, veel langer dan vele andere formaties – maar ook omdat Basie’s carrière niet onmiddellijk is gestart als orkestleider. Het leek dus interessant om de verschillende invloeden te onderkennen die hebben geleid tot het orkest zoals wij het ‘vandaag’ kennen, en meer specifiek tot zijn eerste opname voor Decca op 21 januari 1937. Wij starten ons muzikaal avontuur in 1923, zijnde bijna 15 jaar vóór die eerste opname (meer wens ik er voorlopig niet over te zeggen; om meer te weten, zal je naar de A.J.C.-avond moeten komen). Tot slot, en zoals altijd, wensen wij U veel luisterplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *