Presentatie: Guy Van Looy.

Multimedia voordracht op dinsdag 30 mei om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

George ‘Harmonica’ Smith werd in 1924 in Helena in Arkansas geboren. The Jackson Jubilee Singers en later The Sol Hicks Band, bepaalden zijn muzikale richting. In 1949 reisde hij naar het oude Chicago. Hij speelde aan de zijde van een jonge Otis Rush, ontmoette Otis Spann en Muddy Waters die hem naar de Zanzibar en Adler’s Lounge bracht. De rusteloze George Smith vestigde zich in 1955 definitief in Los Angeles. Zijn stijl, met invloeden van Little Walter, evoceert een dynamisch en inventief mondharmonicaspel door het opsplitsen van octaven, een pulserend ritme en sterke vibrato’s die hem, samen met zijn blue notes, onderscheiden van zijn belangrijkste voorlopers. Hij werd één van de meest vooraanstaande mondharmonicaspelers van de Westkust. Hij zal u zelf overtuigen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *