Presentatie: Frank Vermorgen.

Multimedia voordracht op dinsdag 9 mei om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

In 1959 trad Shelly Manne 3 dagen op in de Black Hawk Club in San Francisco en er werden 4 LP’s opgenomen die hoog aangeschreven staan als innovatief voorbeeld van live jazzopnamen. We belichten deze avond niet alleen deze opnamen, maar kiezen verder uit een ruim aanbod van uitvoeringen van Shelly Manne met Dizzy Gillespie, Chet Baker, Benny Carter, Sonny Criss, Ornette Coleman en Jimmy Giuffre. Shelly Manne wordt vaak geassocieerd met de West Coast Jazz, maar hij was veelzijdiger dan dat. Hij begeleidde muzikanten van alle scholen en stijlen, variërend van het Swing tijdperk tot de Hard Bop periode. In 1957 noemde criticus Nat Hentoff hem een van de meest muzikale en fantasierijke drummers. Aan u om te oordelen op deze verrassende platen- en filmavond.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *