Presentatie: Frank Vermorgen.

Multimedia voordracht op dinsdag 27 juni om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Buddy DeFranco en Sonny Clark samen op het programma naar aanleiding van één album uitgegeven door Mosaic: “The Complete Verve Recordings”. Buddy DeFranco, ook wel de enige bebop-klarinettist genoemd, begon zijn loopbaan in de vijftiger jaren bij de band van Tommy Dorsey en was verder nog actief bij de bands van Lionel Hampton, Art Blakey, Gene Krupa en Count Basie. Onder eigen naam realiseerde hij een 50-tal albums. Hij was ook de bandleader van het Glenn Miller Orchestra tussen 1966 en 1974.

Sonny Clark, 8 jaar jonger dan Buddy DeFranco, een veel te vroeg (31) gestorven wonderkind aan de piano die men het best kan vergelijken met Art Tatum. In die korte periode dat hij actief was realiseerde hij 11 albums onder eigen naam en was hij verder ook nog sideman op albums van Art Farmer, Hank Mobley, Curtis Fuller, Donald Byrd, Paul Chambers, Ike Quebec en Sonny Rollins. Redenen genoeg om deze 2 solisten beter te leren kennen en te komen beluisteren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *