Presentatie: Guy Van Looy.

Multimedia voordracht op dinsdag 13 juni om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Phillip Walker, afkomstig van Louisiana, speelt eerst Zydeco, een zwarte variant van de traditionele Cajunmuziek. In 1956 begeleidt hij Rosco Gordon bij diens vier laatste opnamen in de Sun studio’s van Sam Philips. Gitaristen Long John Hunter, Lonesome Sundown, Lonnie Brooks en Lowell Fulson hadden een sterke muzikale invloed op zijn gitaarspel. Ook Big Joe Turner, Etta James en Jimmy Reed konden op Phillip Walker rekenen als begeleider.

Rond 1969 vormt hij een eigen band en krijgt hij opnamekansen bij verschillende labels. Hij heeft grote bewondering voor een songschrijver als Percy Mayfield en houdt van de muziek van Sonny Stitt, Art Hillery en Red Holloway. Phillip Walker heeft een erg persoonlijke gitaarstijl die sterk aanspreekt en je naar meer doet verlangen. Vanavond laten we hem ook zelf aan het woord in een interview dat we met hem hadden. Wie wil kennismaken met een boeiend gitarist mag deze avond miet missen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *