Multimedia voordracht op dinsdag 12 september om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Frank Vermorgen.

De naam Paul Quinichette zal wellicht bij veel jazzliefhebbers niet zo bekend in de oren klinken. Hij was een zeer verdienstelijke alt- en tenorsaxofonist die we deze avond wat beter gaan leren kennen. Hij begon op jonge leeftijd saxofoon te spelen in de plaatselijke rhythm-and bluesbands in Denver waar hij vandaan kwam. Vanaf 1942 tot 1944 ging hij op tournee met de band van Jay McShann. Daarna was hij onder meer actief bij de bands van Johnny Otis, Louis Jordan en Lucky Milinder. In 1952 ging hij aan het werk bij de band van Count Basie waar hij Lester Young moest vervangen. Daar werd hij aangespoord om te spelen zoals ‘Prez’. Hij deed dit zo goed dat hij er de bijnaam ‘Vice Prez’ aan overhield. Hij realiseerde een reeks albums met o.a. Herbie Mann, Paul Chambers en Mal Waldron. Verder was hij als begeleider te horen op albums met Billie Holiday, Sarah Vaughan, Dinah Washington en John Coltrane. Zeker de moeite waard om te komen luisteren en kijken naar deze onderschatte saxofonist.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *