Multimedia voordracht op dinsdag 17 oktober om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Frank Vermorgen.

Gouvy Is Groovy: gewoon de waarheid. Dit festival op het drielandenpunt in de provincie Luxemburg is een verborgen parel aan het jazzfestival firmament. Dit jaar mochten we kennis maken met vooral veel regen maar ook met schitterende optredens: Claudio Giambruno, een verbazingwekkende jonge tenorsaxofonist staat op het podium met een kwintet Italiaanse begeleiders. Ze brengen een concert gewijd aan de 100 jaar geleden geboren Dexter Gordon. Ook 100 jaar geleden geboren: de trompettist Thad Jones en het is een Internationaal trompetensemble onder de leiding van de in New York geboren Joe Magnarelli die de carriere van Thad Jones belicht, 3 geweldige trompettisten die de componist/arrangeur Thad Jones opnieuw tot leven brengen. Dexter Gordon en Thad Jones staan op ons programma in november en december in het kader van onze reeks centennials, maar kom eerst luisteren en kijken naar deze getalenteerde muzikanten van het 43ste festival in Gouvy.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *