Presentatie: Guy Van Looy.

Multimedia voordracht op dinsdag 22 augustus om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Fird ‘Snooks’ Eaglin werd in 1936 in New Orleans geboren en bouwde gedurende 50 jaar mee aan de muziekscène van deze stad. Hij was de lead gitarist van The Flamingos, zijn eerste band met o.a. een zeer jonge Allen Toussaint en Ernie K-Doe. In 1953 was hij 17 jaar oud en een beloftevol gitarist in de band van James ‘Sugar Boy’ Crawford’s Cane Cutters. Ze scoorden toen een hit met het legendarische Jock-A-Mo, dat later wereldwijd bekend werd als Iko Iko. Folklorist Dr. Harry Oster merkte hem in 1958 op als straatmuzikant, wat resulteerde in uitstekende country blues opnamen op diens platenlabel Smithsonian Folkways. In 1960 werd hij de platenstudio van orkestleider Dave Bartholomew binnengeloodst. Hij was ook een veelgevraagd muzikant in en rond New Orleans vanwege zijn grote virtuositeit als gitarist. Professor Longhair en The Wild Magnolias zijn slechts enkele namen waar hij mee samenwerkte. ‘Snooks’ Eaglin gidst ons vanavond door een verrassend muzikaal labyrint van folk, blues en rhythm&blues uit New Orleans.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *