Multimedia voordracht op dinsdag 3 oktober om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Willy Van de Velde.

Geïnspireerd door saxofonisten als Ben Webster, Lester Young en Coleman Hawkins wijdde Zoot Sims zijn leven aan het spelen van “mainstream” jazz. Tijdens zijn 40 jaar als artiest speelde hij met enkele van de grootste namen in de jazz, waaronder Benny Goodman, Artie Shaw en Stan Kenton. De toewijding van Sims aan de jazz uit de jaren vijftig bleef intact tijdens de freejazz- en fusiontijdperken, maar hij ontdekte dat swing en bop eind jaren zeventig weer in de mode kwamen. Nog eens een ‘blanke‘ of beter een ‘witte’ jazzmuzikant in de Antwerpse Jazz Club met speciale aandacht voor zijn opnames met kleine ensembles en met een reeks pianisten: van Count Basie tot Oscar Peterson. En daarbij een paar minder bekende maar toch interessante figuren zoals bvb Jimmy Rowles. Tussendoor een paar grote saxofonisten ter illustratie van verschillende stijlen. Er zijn geen spectaculaire verhalen te vertellen over Zoot Sims; de muziek zal dus primeren en die is er plenty en van kwaliteit !

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *